Followers

25.12.10

frustfrated






Assalamualaikum

Kali nie aku nak cerita tentang couple. Korg tau kn ape mksod copule iaitu berpasangn. haha. Cerita nie diadaptasikn berdasarkn cerita kwan aku coz aku takde pnglamn couple2 nie. hee. Al-maklumla , aku nie rupa takde, harta lagi la kn, nak dpat seringgit pon punya susa. huhu. So, aku start kisah nie yea. Kwan aku nie seorg perempuan aw. Dye ad prob time tuh, tapi tak tau nak cite kt sape, so aq offer kn diri utk dga cite dye n crite balik kt korg. haha

Kawan aku nie merupakn seeorang yg sgt caring, baik dan selalu tolong aku if ad problem. Dia nie mmg baik gile la sng ckap. hobi dye pulak, suke sgt pergi camping o ad aktiviti lasak2 nie, mmg dye suke gle kot aktiviti2 cmtuh. Then, satu hari nie, sekolah kitorg ad mngajurkn cmping pergkt daerah, dye konfem2 la minat. Macam biase dye org first yg akn g daftar utk join cmping tuh, so cmping tuh next week tau. Dye mmg syok habis la siap prmote kt ktorg ag surh perg la ape la, konon2 nye byk faedah, huhu. layan jela ;p

Kitorg pon join la camp tuh dmi jge hati dye. hehe. hari camp tuh pon tibe, dye la org paling excited kt sane. Hari 1st camp, ktorg pon dbhagikn in group, so dye group lain. malam camp tuh dye ad story la kt ktorg yg ade mamat 1 froup ngn dye baik + hensem pak tuh, konn2 nye perfect la bg dye, aishh. mcm mane la mmt tuh bole tarik hty dye.Hari last camp tuh, mamat tuh bole pulakk mintak no fon kwan aku nie. haha. mmg tak boley blah la. Dye mule2 blagak la, tak nak bg *jual mahal. last2 bg jugak, siap pesan jgn jual no saya tau. haha. then malam tuh, mamat tuh call kwan aku, bru hari 1st dh start ayt, erk, kwan aku tuh boley lak sngkut, tkjut jugak aku.

Kawan aku tuh pun plik coz dye dh sngkut ngn mamat tuh, anway ktorg still doakn yg terbaik utk dia. Kitorg hrap dye bhgia la. Aftr tuh, hidop dye hepi jea. Hepi tau dry sblum2 nie, ktorg pon tumpg gembira, Dye hepi sgt ngn mamat tuh. mamat tuh salu ctc dye. Mamat tuh sngggup dtang dari jauh tuk jmpe dye. Dye mmg stia gile ngn mamat tuh coz rmai la laki lain kco dye, mmg xlyan gile *bukn smbong. tapi setia + sayng pinye psal. Ktorg usik2 dye, ckap laki tuh mcm2, haha. siap mrajok ngn ktorg lagi, tak btgur 2 hari

After 3 bulan, SPM dh dkat, so mmt tuh kte buat smentra nie tak yah la contact, coz nak concentrate kt study, kwn aku pon okayy la coz dmi masa dpan msg2. aftr spm tuh kwan aku online la fb, dye bukak fb mmt tuh, dan tag pic mmt tuh, Esok nye dye tgok, tag tu dh kne remove. dye pelik la, asl pulak cmnie kn. dye troz cal mmat tuh dn tnye asal remove.
Korg tau mmt tuh jwab ape, dye boleh cakap wt bnde prepek, then dye ckp after nie kite bwak haluan msing2, Takyah nak ganggu hidup sya lagi coz sye dh ade gf baru. errkk. *apa korg rase kalau kne mcm nie? mmg tkjut gile la membe aku dga, troz mnangis. nak dkat sbulan dye still mnangis if tringt sal nie. Dye punya setia, last2 dpat cmnie, dye dh nekad, dye bnci lelaki, dye rase nak bunuh diri jea coz kne mcm tuh, sape tak sedih weh, aku yg tgok kwn aku cmtuh pon, hati aku yg cekal nie pon bole mnangis tau.

Aku sbgi seorg lelaki nak pesan kt korg lain, if korg btul2 suka n bole trima someone tuh seada nya, baru la declare couple yea. jgan la mempermainkn seseorg, coz korg tak tau apa yg akan dye wt if korg tinggalkn dye. dan cube korg rse bygkn diri korg o sala seorg dry family korg kna mcm tu. Hrap korg pham la yea. :)

Thanks for reading ^_^


p/s : soryy if boring but this is real story about my friends





8 comments:

  1. xboring..real life story right :D
    nice2~
    kecian dye,hmm mg btol lah,jgn suke2 nk declare,yg pting jgn ttarik sgt ngn laki nsem haha

    ReplyDelete
  2. ishh kuangg ajaq nye laki tuuu!
    whai laki2~ usahlah sesekali kalian
    wat cmtu kat wanita kalian okei .

    ReplyDelete
  3. erleena : yup, paras rupa tak pntg, tpy keikhlsan :)

    ReplyDelete
  4. sara : sgt kjam la laky tuh, huu, aku nak maki laki tuh, tpy kwan aku tuh tak ksi.

    ReplyDelete
  5. hak3...ayt kjam semacam jew miss sara 2....

    ReplyDelete
  6. ayt kjam? oopss, sori bagi ssape yg terase .
    tapi saye xsmpai ati utk mnggung kesedihan
    seperti dia berdasarkan kisah tersebut ='(

    ReplyDelete
  7. aq kesian kt dak pompuan uh.
    tu la.kpel mmg menyusahkan.:DD

    ReplyDelete