Followers

20.12.10

Suatu ketika :'(

Assalamualaikum

Hari ni aku nak bercerita pasal kehidupan. :) Apa yang korg suke tentang life korg? kawan, family o yourself? Of course la suke dri sendiri kan. Aku pun suke and sayang sgt diri aku even tak sempurna di mata org lain tapi sempurna di mata fmily n kwn2 aku pun dh cukup :) Thanks you Allah kerana menjadikan saya sempurna. So, aku nak cite life aku yang Kurang 10% nak sempurna en, coz nobody is perfect right? huhu. Aku pernah mengalami hari yang sangat mendukacitakn dan menderitakan aku. seriously time tuh aku mengalami tekanan jiwa tapi takde la smpai gila. Aku start story yea kt korg :). Bace diam2 and slow2. xD



Kisah nie merupakan kisah benar yand di ubah serba sedikit. :). cerita nie berlaku semasa aku masih belajar di MRSM in form3. Aku merupakan salah seorang budak yang agak nakal di situ. So, kire nye aku nie wanted jugak la kt sane, tapi aku tak la jahat yea, aku wanted pon ats ksalahan kcik2 jea la, *tak g perhimpunan, lwat nsok klas, fly prep. Haha. kecik punya hal je kan. Aku pulak tak pernah kisah semua tuh, parents aku bkan tau pun aku nie cmne coz dorg tak pnah tau ap yg aku wt kt sane, smpi la satu perkara nie blaku.

Hari tuh merupakan hari yang biasa bagi aku, Aku tak sangka yang akan berlaku perkara yg akan mengubah segala-galanya. Aku g prep pagi mcm biase, nothg different coz hari tuh hari sbtu. Then, minggu tuh dak boys yg bole outing hari sbtu nie, Outing hanya boleh pada jam 10.30 a.m. so kitorg nie ap lagi, semua siap2 la nak outing, memang semua happy la, ramai yang dah amik order dry gurlz coz dorg xleh outing, kitorg pon boleh dpt duit sikit coz amik upah. huhu.

Tibe jam 10.30 a.m. , dak laky un semua pakat nak serbu bilik warden. nak tandatangan punye psal, siap bertolak2 ag tuh, mau warden tak maky, nak jeaa dye bagi tandakaki kt ktorg sume. Then, elok2 jea gliran aku, aku check2, buku outing aku takde, adoy, mana pulak dye hilang kan. time2 cmnie baru nak hlang, tadi ase cm ade jea, aissshh. nanti kena bratur balik. huhu. Cari punye cari, rupenye aku ttgal atas katil, erkk, aku pon nak lari cpat2 g bilik wrden, taakot nnty kne tinggal bas pulak, Aku baru jea nak start lari, ad pulak sorg mamat senior nie panggil aku, *kco la mmat nie, ap pulak yg dye nak nie.bisikan kecilku :p

Rupe-rupe nye dye suh aku blikn brang tuk dye, Aku pun trime jea dgn haty yg tak ikhlas. coz adat la asrama kan, junior ngn senior. Tibe2, ad sorg mamat nie, org panggil dye bob, dye mcm pekerja kt situ, tapy aku tak pernah tau ape function dye coz sume tmpt ad muka die. hee. Si bob nie nampk aku la ngn senior aku nie. So, dye tnyela la aku, yg c *** tuh nak ape? dye suh beli rokok ke? Aku pun dalam keadaan takot jugak time tuh, ckp jela, eh, tak la. c *** suruh beli maggi jela.

Then, aku pon mmg sakit hati, aku nak cepat lagi la mcm2, ini la, itu la,. bengang jea. Aftr amik sign, aku cepat2 g kt pondok bas, fuuuhh. nasi baik ada bas lg kn. Aku ngn membe2 aku pon naik bas ke arah K.k. kitorg agk excited la coz dh lame tak outing, asyik kena denda jea, skeyt2 tak boleyh outing. hhuhu. Then, smpi kt kk, as usually, ktorg akn singgah kfc, after tht, aku g bly barang2 yg dtmpah tmsowkla brg c ***. Aku pun beli barang tsebut dgn hati yg glisah. Aku pun beli la sume brg2 nie. Aku just beli brang tok org jea banyak, coz aku tak tau apa nak beli.

Aku pon dh nak balik time nie, jam dh dkat kul 5.00 p.m Bas pulak blum tentu ada awal. Ktrg kna msowk b4 kul 6.00 p.m. Sampai je ktorg kt stsen bas tuh, tgok2 bas masih baru nak btolak, nasiib baik jea. ktorg pun troz byar duit tiket utk naik bas tuh. After smpi kt mrsm setelah 45 minit perjalnan naik bas, Hati aku time tuh cukup risau nak msowk. yela, *Macam korg bwak dadah, lepas tuh nmpk polis, tkot tak? Tapi, brg yg c *** nie pesan bkan dadah tapi adalah ROKOK.
Aku malas nak tunggu lama2, aku pon terus la msok, Aku siap wat muke selamba lagi coz takot pak guard ad syak pape lak. Tibe2, elok2 jea semua org msowk, Ketua warden keluar dari celah mane ntah, Jerit suh ktorg semua bratur, ad spotcheck die ckap. Time tuh mmg menggeltat la aku, aku dh pkir klu kntoi nie, abis la. Aku still tgh bratur nie, tunggu smpi gilran aku kena check. Mule2 aku dh lepas tau tak, tapi muke aku lain mcam ckgu ckp. so dye re-check aku balik. adoyy, last2 dye tjmpe gak 3 kotAk rokok kt poket yg khas aku buat. huhu

Time tuh jugak aku kena panggil msowk bilik pengetua, parent aku pon dorg dh call. errkk, aku cakap time tuh mmg risau ssgt la coz bpak aku tuh garang dye lain mcam. erk. Aku pun balik ke dorm stelah di suruh oleh ckgu2 di situ, Dorg ckap kamu tunggu ayah kamu smpi yea. Aku yg agk nervous cerita kt kwan2, tapy dorg mcm xde prasaan jea kn, biasa la, KAWAN ketawa sme2 ngn kite mmg ramai, KAWAN yg mnangis sme2 ngn kite, ramai tak? Abaikn jela. Aku g solt magrib dulu kt surau coz tunggu parents aku tak smpi2 lagi

After aku solt. ad ceramah agama pulak coz mlam tuh xde prep. elok abis je ceramah, aku pun turun nak g msowk dorm. Elok2 jea aku turun, tnmpk la keta ayah aku kt dataran aspura.
Aku pun tak ckap bnyak, troz g jumpe ayh aku, salam, then terus amik bag letak dlam keta. Start je perjalann, ayah aku diam jea, dye xcakap pape pun, aku pun plik asal ayah aku cmnie, mybe frust sgt ngn aku, smPai jea aku kt rumah, baru la aku tau, yg nenek aku baru jea mninggal dua hai lepas, seriously time nie mmg tkjot coz xde sape pon yg gtwu aku, mak aku ckap yg ayh aku tak bagi cite kt aku coz takowt aku xleh nak jwab pmr yg dh nak dkat. Aku rase nyesal + sdeyh time tuh. Korg byang kn, yg korg harpn parent korg, then korg wt hal.

Dalam masa yg same, ayg korg dh khlangn seseorg yg bglar ibu, then dye sngup xnx xte coz risau emosi kite tganggu? Mesti terharu kan dgn perangai ayh aku, wktu tuh baru aku knal sgt2 erti seorg insan yg bergelar ayah, Aku sedyh sgt time tuh, tak tau nak ckp ape. Hanya tuhan yg tau, aku frust sgt2. Then, malam esok nye, ayah aku just pesan *afiz.. kamu dh bsar, abah pon dh tua. Abah harap kamu bole pkir yg mana burk, yg mane baik. berubah la . Kalau kamu nak tengok abah pergi dgn gembira, kamu berubah, ini je psan abh kt kamu. kamu tuh harapn kami. time nie, air mata aku dh bergelinang tau. huhu. After tu, aku nekad utk kuar dary mrsm, then bole duk rmah, jge parents aku, dh tunjukkan yg aku bole bjaya. :'(

Fullstop!
Thanks for reading ^_^

Afiz syg Abah

p/s : Sori coz tlalu pjg









4 comments:

  1. touchingg bai~
    haha, lukisan xbpe mnark
    tp mberi mkna sgat mndalam.

    ReplyDelete
  2. sedih dowh! hampir menitiskan permata aq! haha..

    ReplyDelete