Followers

4.1.11

sakit mata xD




Assalamualaikum

Kali nie aku nak cerita pasal sakit mata nie. Sekarang nie mata sblah aku t'ttp, tapi aku still nak tulis jugak blog. Aku dah tak tau nak buat ape la. huhu. Aku rase korg semua mesti pernah kan sakit mata nie. Memang tension + perit weh bile nak bukak mate pun susa kan. adoy, Korg mesti sangkut nak buat kerja korg mcm hari2 lain. :)

Then, aku paling tak tahan time nak sujud tgh solat. haha. rase nak terkeluar beb biji mata tu. erkk, sangat terseksa. tapi sabar tu separuh drpd iman, dpat phala tauk. hee, redha jea dgn ktentuan ilahi coz setiap perkare yg blaku msty ad sbb dan hkmah nye kan :)

Aku tak tau la sbb ape aku kena sakit mate nie, coz aku takde la pulak intai2 org nie. hee ^^.
Aku just intai diri sendiri je la. haha. :p Ayah aku cakap mesti tgn tak basuh after pgg mane2, then pgg mate, kuman msuk la. aishh.. pdahal aku kne sakit mate after bangun tidur, bile pulak aku garu2 mate. pelik la. xD

Seriously aku tak tahan sgt nie nak bukak mte lme2 la. nak kne tengok screen lappy nie. mmg menyakitkn. erkk. Sakkit sgt, mcm ade something yg tjam cucuk mate aku. aku dah pakai mcm2 ubat, tapi tak elok2 juga. adoy. Bile aku bangun pagi jea, aku akan korek selaput kat mate aku nie, mmg bdarah weh, tpy tak skit pun. selamber jea. huhu

Tak cye ea? bile korg kena sakit mate nie, try korek mte, buang selaput, tak rase pape punye, tpy darah keluar. Jangan buat depan cermin coz akan rase ngeri gile bile mata korg bdarah. haha. okayy la, aku nak rhat kn mata aku. bubye :)


Thanks for reading ^^









4 comments:

  1. dh ke klinik.....elok g check yer....walaupn sakit mata tu npk x serius....better g check

    ReplyDelete
  2. ai yu : dah pergi klinik la, same jea xD
    sara : kalau tak usik, tak nmpak pape. huhu
    erleena : yup, tak skit pon

    ReplyDelete