Followers

21.4.11

Stress :(


Assalamualaikum

Hye korang. Kali nie ak nak cerita mengenai keadaan diri aku. hoho. Sekarang nie ak tersangat la tak larat akibat penyakit yang dihadapi oleh ak. Korang nak tau tak ape penyakit ak nie ? haha :) Penyakit ak nie tergolong dalam penyakit misteri jugak la. Penyakit nie tak la smpai mengundang maut, tapi sometimes ada jugak if pnyakit nie berlarutan dan semakin merebak.

Penyakit nie kn if kite kena, dye ade tunjuk tanda2 yg korg hadapi pnyakit nie. Cthnye. awal2 mesti korang akan rase letih2, badan panas, selera makan kurang *bergantung kepada individu tersebut, if mg dye kuat makan, pnyakit ape pun tak bole halang punye. haha. jkjk :)

Then, if korang ada tanda2 nie, better korang pergi klinik cepat2 taw, before dye merebak n makin teruk. Effect dye makin lame makin teruk taw. serious tak tipu. haha :D Korang tau tak demam ? haha. itulah penyakit misteri tuhh. huhu. Ak nie asyik demam la. Maybe antibody tak kuat la. Ak baru jea baik demam, then demam balik. aishh :(

Seriously ak tak tahan bile demam + flu, errr . Sangat stress time tuh. towel kecik mesti sentiasa dengan ak, bile jumpe orang mesti segan2 coz takut hidung tu berair, nnti org nampak, malu seyh, So, parents ak memang dah sediakan ubat nie if demam ke ape. Nama ubat nie DECOLGEN FX. -fever,headache,snezzing,runny nose,nasal congestion. Banyak kan
function dye :) so takpayah nak mkn banyak2 ubat :)

Eh, okayy la, nak makan ubat, then nak bersiap-siap untuk solat maghrib. Setakat nie dahulu ea. Take care. Bye :DD

Thanks for reading ^^






2 comments:

  1. ehh , kau masih active berblogging lagi .

    ReplyDelete
  2. coz ak boring la then tak tau nak buat ape, so blogging jela cara terakhir :)

    ReplyDelete